sâmbătă, 5 aprilie 2008

Duminica a 4-a din Post, a Sf. Ioan Scararul

Sf. Ioan Scărarul (numit aşa pentru că este autorul operei numite „Scara Raiului“) ne învaţă cum să ne desăvârşim urcând o „scară“ a virtuţilor care are 30 de trepte:
„Suiţi-vă, fraţilor, suiţi-vă, punând suişuri în inimile voastre şi luând aminte la proorocul care zice: «Veniţi să ne suim în muntele Domnului, în casa Dumnezeului nostru, care ne face picioarele noastre ca ale cerbului şi ne pune întru lucruri înalte ca să biruim întru calea lui» (cf. Isaia 2, 3). Alergaţi, rogu-vă, cu cel ce zice: «Să ne sârguim până ce vom ajunge toţi la împreunarea credinţei şi a cunoştinţei lui Dumnezeu, la starea de bărbat desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos» (Efeseni 4, 13), care a fost botezat în cel de al treizecilea an al vieţii sale văzute şi care a urcat pe cea de-a treizecea treaptă a scării celei duhovniceşti, căci Dumnezeu este iubirea"

„Sa nu te tulburi de cazi in fiecare zi, nici sa iesi din lupta. Ci stai barbateste si cu siguranta ingerul care te pazeste va pretui rabdarea ta. Rana ta este usor de tamaduit cat este inca proaspata si calda. Dar cele invechite, neîngrijite si invartosate, sunt greu de vindecat si au nevoie de multa osteneală, de fier, de brici si de focul care le insoteste pentru vindecare.“

Evanghelia care se citeşte mâine şi cuvinte de folos găsiţi aici.

Niciun comentariu: