vineri, 4 aprilie 2008

Alimente mincinoase

Comentariul Irinucai despre bucuria mancarurilor simple mi-a adus aminte de cuvantul Maicii Siluana despre alimentele de genul caşcaval de post. L-am gasit şi îl pun şi aici. Iată întrebarea şi apoi răspunsul Maicii:

Voiam să vă întreb despre post. Inima îmi spune că produse de genul caşcaval de post, pate de post şi alte preparate din "carne" de post sunt un mod de a trişa. Mă întreb însă dacă tofu şi laptele de soia sunt alimente cu care ne amăgim. Sunt înclinată să cred că laptele de soia este, dar nu sunt sigură despre tofu, deoarece tofu nu este tocmai un aliment delicios sau gustos. Mulţumesc mult.

Nu, copile drag, acest soi de alimente nu sunt un mod de trişa, ci două moduri de a trişa. În primul rând ele sunt minciuni alimentare, sunt alimente mincinoase care se intitulează "identic naturale", dar sunt sintetice şi prefăcute şi otrăvitoare. Acum, citeam chiar că glutamatul este extrem de nociv pentru celula nervoasă. Dar noi nici nu am avea nevoie de dovezi ştiinţifice, de probe de laborator ca să aflam că sunt mincinoase. Oricine îşi poate da seama că "ceva nu e curat" dacă o legumă are gust de lapte sau de cârnaţi! Acesta este primul mod de a trişa şi ne costă sănătatea trupească! Cel de al doilea mod, este folosirea acestor minciuni ca să postim. Acest mod de a trişa ne atacă grav sănătatea duhovnicească!

Ce putem face? Ce au făcut părinţii şi Părinţii noştri, sute de ani de nevoinţă creştină, când nu aveau nici margarină, nici uleiuri vegetale hidrogenate şi nici produse de soia modificată genetic!

Curaj! Bucuria şi folosul duhovnicesc al postului nu va întârzia să apară şi să ne marcheze viaţa!

Cu respect în Domnul,

M. Siluana“

Niciun comentariu: